top of page

התקן הורמונלי מירנה, קיילינה, ג'נס והתקני נחושת

לד"ר עמוס בר נסיון רב בהתקנות של התקנים מכל הסוגים. נסיונו העשיר עם התקן המירנה, קיילינה וג'נס, שמהם התקין מעל ל 10,000 יחידות, הופך אותו לאחד הרופאים עם הנסיון העשיר ביותר בעולם (וכמובן בארץ והוא מוזמן לתת הרצאות וללמד את רזי ההתקנה של התקנים מסוג זה לרופאים מתמחים ומומחים בארץ כולל באוניברסיטת ת"א וכן בכל רחבי העולם: מסין קזחסטן והודו דרך ארצות מזרח ומערב אירופה ועד פרו בדרום אמריקה.
ההתקנים ההורמונליים מפרישים הורמון פרוגסטרון בלבד במינון נמוך ביותר (אין בו אסטרוגן שיש בגלולות) הם יעילים מאד במניעת הריון 99.8% והם מורידים בצורה משמעותית את כמויות הווסת. מירנה למשל תוריד את כמות הדמם הווסתי ב 97% וכ- 23% מהנשים תהיינה ללא ווסת בכלל. (לא לדאוג עם הוצאת ההתקן הווסת חוזרת תוך חודש)בינואר 2016 הגיע לארץ התקן חדש שנקרא ג'נס (JANESS) שמיועד לשלש שנים וב 2019 הגיע התקן הורמונלי נוסף בשם קיילינה (KYLEENA) שמיועד לחמש שנים כמו המירנה. התקנים אלה מכילים פחות הורמונים מאשר המירנה (לא שבמירנה יש הרבה הורמונים) הם קטנים יותר בגודלם הפיזי וזכו במחקרים שנעשו לשביעות רצון גבוהה מאד אצל נשים צעירות כולל נערות בשנות העשרה לחייהן. הרופאים מסרו שההתקנה של הג'נס ושל הקיילינה הייתה מאד קלה ופשוטה מבחינתם, והנשים דווחו שהתקנתם עברה כמעט ללא כאבים.
לד"ר בר נסיון עשיר מאד בהתקנת התקני נחושת, מירנה קיילינה וג'נס בנערות צעירות ונשים שטרם ילדו, נסיון שעדיין חסר לחלק ניכר מהרופאים בארץ עקב חששם מהתקנת התקנים לסוג זה של נשים עקב דעות קדומות שקיבלנו לפני 30 שנה שהופרכו בשנים האחרונות.נראה שהג'נס והקיילינה יתאימו מאד לנשים שלא ילדו, נשים אחרי ניתוח קיסרי, נשים בשנות הארבעים שנמצאות כבר שנים אחרי הלידה האחרונה שלהן ונשים שרוצות הפסקה בין ההריונות.
לנשים עם דמם ווסתי כבד תתאים יותר המירנה שיש לה אפילו התוויה למטרה זו (ונמצאת בסל הבריאות לנשים שהן מעל גיל 45 וסובלות מדמם ווסתי כבד). בעיקרון נשים שבעייתן העיקרית היא דמם כבד וכאבי ווסת רצוי שיתקינו את התקן המירנה.

התקנים לא הורמונליים עם נחושת קיימים כבר שנים רבות. יעילותם במניעת הריון מעט נמוכה יותר מההתקן ההורמונאלי 99% יעילות. בניגוד להתקן ההורמונלי שמוריד את כמויות הדם בווסת התקני הנחושת מעלים את כמות הדמם ולעיתים גם את הכאב שמתלווה לווסת.
התקני הנחושת באים בצורות שונות אם כי הנפוץ ביותר הוא התקן בצורת האות האנגלית T
לאחרונה פותח בארץ התקן נחושת כדורי שנקרא בלרין (IUB – Ballerine) ללא קצוות חדים ונראה שההתקן גורם פחות להגברת הדמם ואחוזי שביעות הרצון אתו עדיפים על התקן הנחושת הרגיל אם כי מחירו גבוה יותר.

כל מה שצריך לדעת על התקן נחושת והורמונלי

האם ניתן להתקין התקן תוך רחמי (נחושת או הורמונלי) לאשה שטרם ילדה? ד"ר עמוס בר מסביר מדוע הגיע הזמן לשכוח את הדעות הקדומות (המוטעות) ולהשתמש בהתקן תוך רחמי גם בקבוצת נשים זו.

האם ניתן להתקין התקן תוך רחמי (נחושת או הורמונלי) לאשה שטרם ילדה? ד"ר עמוס בר מסביר מדוע הגיע הזמן לשכוח את הדעות הקדומות (המוטעות) ולהשתמש בהתקן תוך רחמי גם בקבוצת נשים זו.

ד"ר עמוס בר מתארח בתוכנית "העיקר הבריאות" אפריל 2012 עם דליה מזור ברדיו 103 בנושא אמצעי מניעה

ד"ר עמוס בר על גלולות, טבעת חד חודשית (נובה רינג) והתקנים לצעירות שלא ילדו

סרטון מידע זה מיועד לרופאי נשים בלבד !!
ד"ר עמוס בר מסביר על התקן הורמונלי תוך רחמי והתאמתו לנשים שטרם ילדו.יתרונות לעומת נטילת גלולות למניעת הריון.

ד"ר עמוס בר מתראיין בתוכניתו של פרופ רפי קרסו בערוץ 10 בנושא התקן תוך רחמי עם דגש לשימוש בצעירות שטרם ילדו. מרץ 2017

התקן חדש בישראל הג'נס JANESS
ד"ר עמוס בר מסביר בראיון רדיו על התקנים לנשים צעירות. וכן הסבר על ההתקן ההורמונאלי החדש ויתרונות לעומת נטילת גלולות למניעת הריון גם בנשים צעירות שטרם ילדו

כתבות של ד"ר עמוס בר על התקנים תוך רחמיים בעיתונות:

bottom of page